Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ACTIEV gaat met ambitieuze ploeg naar de verkiezingen

ActieV Vorselaar

ACTIEV, de lokale lijst in Vorselaar, is klaar voor de lokale verkiezingen op 13 oktober. Kobe Vercauteren stelt, als lijsttrekker, trots de 19 kandidaten voor die zich op een positieve wijze inzetten voor Vorselaar en voor ACTIEV. Stuk voor stuk zijn het bekende gezichten die heel wat engagement opnemen in de lokale gemeenschap en een hart hebben voor hun gemeente.

Opvallend is dat de vrouwen in de meerderheid zijn met 10 tegenover 9 mannen.

“Die 10 sterke vrouwen van ACTIEV kunnen meer dan hun mannetje staan,” zegt Kobe daarover met een kwinkslag. Het programma werd reeds opgemaakt met meer dan 100 Vorselaarse inwoners en zal na de lijst de komende weken ook voorgesteld worden.

Van het huidige schepencollege staat enkel burgemeester Lieven Janssens niet meer op de lijst.

Hij neemt na 18 jaar afscheid maar geeft met veel vertrouwen de fakkel door aan de schepenen die samen 41 jaar bestuurservaring hebben: Kobe Vercauteren, Mizel Gebruers, Priscilla Geluykens en Jos Bouly. Guy Peeters (gemeenteraadsvoorzitter), Viki Matheussen en Niels De Ceuster zijn de raadsleden die hun ervaring opnieuw willen inzetten voor het dorp waar ze zo graag wonen.

Een dorp voor iedereen: daarom zet ACTIEV al jarenlang in op welzijnsbeleid. Vanuit het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst, de vroegere OCMW-raad, staan Linda Van Oeckel, Leslie Olieslagers en Rajani Fierens op de lijst om er mee voor te zorgen dat alle mensen kansen krijgen in onze gemeente.

Niet minder dan 9 nieuwe mensen engageren zich voor het verhaal van ACTIEV.

Eén daarvan is Philip Dillen, die al jaren voorzitter is van de sportraad. “ACTIEV gaat 100% voor een levendige gemeenschap en dorp waar het aangenaam wonen is en daar kan ik mij volledig in vinden”, zegt hij. Jurgen Van Dyck is vooral voor de leerlingen van het Kardinaal Van Roey Instituut en de vele voetballertjes bij OG Vorselaar een bekend gezicht. Hij wil werken aan het welzijn van kinderen en jongeren.

Lander Aelbrecht en Hanne Van Oeckel, beiden 23 jaar, zijn twee jonge mensen die zich extra voor hun leeftijdsgenoten zullen inzetten. Hanne is daarnaast een echte onderneemster, net als Hanne Moons. Zij zet zich als eigenaar van Kjoetiez in voor lokale ondernemers en organiseert activiteiten zoals de tapastocht.

Kathleen Convens en Birgit De Cnodder hebben allebei zeer veel ervaring op het vlak van welzijn. Birgit is voorzitter van het Vorselaars Welzijnsplatform en coördinator van een lokaal dienstencentrum in Turnhout en Kathleen zag heel veel van onze jongste inwoners opgroeien als verpleegkundige van Kind & Gezin. “Als vrijwilliger bij KomAf en het tweedehandswinkeltje in Vorselaar zie ik dat ACTIEV staat voor betrokkenheid, rechtvaardigheid en welzijn van alle inwoners”, zegt Kathleen over haar keuze om zich kandidaat te stellen voor de lokale lijst.

En dan zijn er nog twee stevige mannen die sport en gezondheid heel belangrijk vinden. Ronny Vermeiren en David Cools zijn trotse en sportieve inwoners die hun steentje willen bijdragen. Ronny is aangesloten bij heel wat verenigingen en voorzitter van zijn buurtcomité en David was een getalenteerd motorcrosser die nu als personal trainer jonge sporters begeleidt. Met veel goesting smijten ze zich voor een bruisend Vorselaar.

ACTIEV is trots op Vorselaar en met deze sterke lijst nu al trots op de toekomst."  www.ACTIEV.be

Foto Adrie de Kok/NNieuws.

ActieV Vorselaar

Deel dit artikel